Tranahemma.nu
Drömmen om ett drömhus

Skillnad på hus och villa

januari 19, 2016 13:45 by Admin
En fråga jag ofta ställt mig vad det är för skillnad om man vill bygga ett nytt hus eller en ny villa. Att det heter ETT hus och EN villa, bara där ser man en tydlig skillnad. Fast det är ju inte den jag är ute efter utan en mer konkret skillnad. En av många funderingar jag har är att ordet villa låter lite mer avskilt, mer för sig själv där man antingen bygger på en mer enslig plats med en egen tomt eller inom ett större område och man får ett så kallat villakvarter som är lite för sig själv. Hus däremot då är alternativen flera och platserna fler att välja på om man säger att man ska bygga ett nytt hus. Ett annan skillnad och som är mer vanligt är att ordet villa låter dyrare. Ska man bygga en villa inbillar sig säkert många att det måste bli dyrare och mer kostsamt än att man ”bara” bygger ett hus. Vad dessa vaneställningar kommer ifrån, det vet jag inte. Att det ofta är fel råder det dock inget tvivel om och jag gör sälla skillnad på villa och hus och ofta säger jag i mobilen när barne ringer att pappa är på väg hem till vårt hus fast vi bor i en villa.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taggar:
Kategorier:
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | RSS
Kommentarer är stängt